Ett hållbart och smidigt fordon
Norsjö Electric är en svensk produkt som är utvecklad och tillverkad för att hålla länge och klara tuffa miljöer. Ett perfekt alternativ för kortare transporter. Självklart är den eldriven och laddas enkelt i ditt vanliga uttag.
150 kg
Lastkapacitet
30 km/h
Hastighet
40-50 km
Räckvidd
(180Ah batteri)
3h (6h)
Laddtid
80% (100%)
Batteri
Flak
Standard
Öppet flak
Pulverlackad
Kort (standard), 950 x 950 x 70
Lång (tillval), 120 x 950 x 70
Tillval
Stängd låda
Pulverlackad
Kort, 950 x 950 x 350
Lång, 1200 x 950 x 350
Tillval
Öppet galler
Varmförzinkat
Kort, 950 x 950 x 350
Lång, 1200 x 950 x 350
/ Norsjö Electric
Produktfördelar
Hög lastkapacitet
Byggkvaliteten har vi säkrat genom väl tilltagna dimensioner och med den robusta konstruktionen tål Norsjö Electric tuffa tag och ordentligt med last, upp till 200kg kan lastas på flaket.
Tar sig fram överallt
Storleken på vår flakmoped är behändig, svängradien är snäv, och med backväxel kan du ta dig fram nästan överallt.
Elektrisk men uthållig
Elektrisk drift är en förutsättning för många företag och vi har lång erfarenhet av elektrifiering. Vi har dimensionerat våra batterier så mopeden ska klara ett dagsverke utan problem.
Pålitlig drift
Vår flakmoped kräver minimalt underhåll. Skulle det uppstå problem har vi ett väl utbyggt servicenätverk där du kan få hjälp och du kan hitta alla tänkbara reservdelar i vår webshop.
/ Norsjö Electric
Anpassa efter
era behov...
Vi anpassar utseendet på våra mopeder för att passa er grafiska profil, färg och logotyp. Vi kan även specialtillverka tillbehör som passar er.
Moped eller motorredskap?
Moped Klass 1
Motorredskap klass 2
/ Produktdata
Drift
Komponenter
Data
Toppfart
Batteri
Laddning
Däck
Bromsar
Handtagsbromsar,
Automatisk parkeringsbroms
Fjädring
Växellåda
Fordonsvikt
Flakstorlek
Lastkapacitet
150 kg
/ FAQ
Svar på de vanligaste frågorna
Absolut, det gör den väldigt lättmanövrerad även i trånga utrymmen. Du lägger lätt i backväxeln på höger handtag.
Norsjö Electric klarar tuffa tag, den är konstruerad för att kunna användas i professionella miljöer. Flaket klarar att lasta upp till 200kg och motorn på 3 kW drar en hel del.
Räckvidden beror på en mängd faktorer: typ av batteri, körstil, last, antal start och stopp, terräng etc. Om vi tar ett exempel med en moped utrustad med GEL 180Ah och lastar mopeden med 130 kg. Mopeden körs sedan non-stop på varierande landsväg, den totala räckvidden uppgår då till ca 55 km. Samma körning, men utan last tar oss 70 km. Kontakta oss för att få reda på vilket batterialternativ som bäst svarar mot ditt behov.
Tyvärr så är inte detta möjligt i dagsläget. Våra mopeder är typgodkända såsom EU1 och får därför, till skillnad från klass 2, framföras på allmän väg.
Nej, mopeden är inte godkänd att bära passagerare.
Ta tag i kedjan mitt på bakdrevet och försök lyfta den från kuggkransen. Går det att lyfta kedjan så att mer än halva kuggen blir synlig, då är det dags att byta. Drivpaketet byts som en enhet eftersom även dreven slits över tid, att montera en ny kedja på slitna drev förkortar bara kedjans livstid.
Till en o-ringkedja finns särskilda verktyg till att pressa ihop låset, men det går även med en liten polygrip. Clipset (u-format) som håller ihop kedjelåset skall monteras så att den slutna delen pekar i rotationsriktningen. sträck sedan kedjan genom att lossa muttrarna på bakhjulsaxeln något och justera kedjesträckarna tills du har ett spel på ca 10 mm mitt på kedjan. Kontrollera också att bakdrevet linjerar med framdrevet så att inte kedjan drar snett, detta sliter nämligen både på kedja och drev. Dra sedan åt muttrarna på bakhjulsaxeln igen.
Vid felkod 23 blinkar lysdioden med samma intervall som den på motorstyrningen (2+3 blink) Felkoden står för HPD (High Pedal Disable) och betyder helt enkelt felaktig uppstart. Funktionen är inlagd för att forhindra att mopeder skenar iväg då du slår på tändningen p.g.a. att gaspådraget ligger på. Kontrollera att gaspedal/handtag är helt återförda före uppstart, det kan också bero på att potentiometern i gaspedal/handtag är i fel läge (slirar på axel). Alla felkoder finns förklarade i instruktionsboken som du kan tanka ner under fliken dokument här i webshopen.
Lösningen är att fördela mopederna på egna uttag – SMC laddaren som sitter på mopeder utrustade med AGM alt. GEL batteri kräver eget uttag på 10A. Prata med en elektriker så hjälper han dig med detta.
Syravikt är lika med elektrolytens densitet (specifika vikt) och skall för ett fulladdat batteri ligga mellan 1,28–1,30. Allt eftersom batteriet laddas ur binder sig svavelsyran till blyplattorna och syravikten sjunker. För att mäta syravikten behöver du en syramätare som går att köpa hos de flesta biltillbehörsaffärer.
Nej! Sådana batterier är inte avsedda för kontinuerlig cykling och kommer därför förstöras.
En standardkedja är billigare än motsvarande o-ringkedja. Även om en o-ringkedja är något tyngre och mer trögrullad, så får den ändå anses vara det ekonomiskt bästa alternativet då den håller betydligt längre och inte sträcker sig lika mycket.
En o-ring kedja är inte underhållsfri som man kanske kan tro; o-ringarna tätar bara rullarna så att smuts inte tränger in i rullarna, dom ser också till att det fabriksapplicerade fettet stannar kvar. Man bör dock rengöra och smörja kedjan med jämna mellanrum för att hålla den i god kondition. Använder man högtryckstvätt riskerar man att vattnet tränger in genom o-ringarna och in i rullarna. Använd istället vatten med lågt tryck (vanlig slang) och mild avfettning. På en vanlig kedja kan man använda sig av en stålborste, men på en o-ringkedja är det bästa en vanlig nagelborste för att skona o-ringarna. Efter rengöring och kedjan är helt torr skall den smörjas med särskild kedjespray som sitter kvar på kedjan, vanlig smörjolja kastas bara av under körning – Använd absolut inte krypsmörjmedel (ex. 5-56) då detta löser upp smörjmedlet i rullarna och förkortar livslängden på kedjan! Rikta munstycket på kedjesprayen från drevsidan (kedjans insida) och spruta utåt för bästa resultat.
Självklart är du välkommen att besöka oss. Slå bara en signal innan så kommer vi överens om en dag som passar.
Hittar du inte svar?
Skicka en fråga så återkommer vi.
Vill du lära dig mer om batterier
Vi har samlat matnyttig information om olika batteritekninker för dig som vill fördjupa dig.
Letar du efter dokument
Skriv in din mailadress så får du direkt tillgång till alla våra dokument.