/ Norsjö Electric

Ett hållbart och smidigt fordon

Norsjö Electric är en svensk produkt som är utvecklad och tillverkad för att hålla länge och klara tuffa miljöer. Ett perfekt alternativ för kortare transporter. Självklart är den eldriven och laddas enkelt i ditt vanliga uttag.

150 kg

Lastkapacitet

30 km/h

Hastighet

40-50 km

Räckvidd
(180Ah batteri)

3h (6h)

Laddtid
80% (100%)

Batteri

6-EV-120

Standard

2 x 120Ah (12V)

25-30 km räckvidd
vid normal användning
GF6180-V(3)

Tillval

4 x 180Ah (6V)

40-50 km räckvidd
vid normal användning

Flak

grön flak low L

Standard

Öppet flak

Pulverlackad
Kort (standard),  950 x 950 x 70
Lång (tillval),  120 x 950 x 70

grön flak std

Tillval

Stängd låda

Pulverlackad
Kort, 950 x 950 x 350
Lång, 1200 x 950 x 350

galler std

Tillval

Öppet galler

Varmförzinkat
Kort, 950 x 950 x 350
Lång, 1200 x 950 x 350

/ Norsjö Electric

Bygg din moped

Våra mopeder kommer i svart som standard men kan lackeras i någon av våra utvalda färger, eller såklart anpassat efter egen färgkod. 

Få offert

Din Norsjö Electric

Din moped

Offert

/ Norsjö Electric

Produktfördelar

Hög lastkapacitet

Byggkvaliteten har vi säkrat genom väl tilltagna dimensioner och med den robusta konstruktionen tål Norsjö Electric tuffa tag och ordentligt med last, upp till 200kg kan lastas på flaket.

Tar sig fram överallt

Storleken på vår flakmoped är behändig, svängradien är snäv, och med backväxel kan du ta dig fram nästan överallt.

Elektrisk men uthållig

Elektrisk drift är en förutsättning för många företag och vi har lång erfarenhet av elektrifiering. Vi har dimensionerat våra batterier så mopeden ska klara ett dagsverke utan problem.

Pålitlig drift

Vår flakmoped kräver minimalt underhåll. Skulle det uppstå problem har vi ett väl utbyggt servicenätverk där du kan få hjälp och du kan hitta alla tänkbara reservdelar i vår webshop.

/ Norsjö Electric

Anpassa efter
era behov...

Vi anpassar utseendet på våra mopeder för att passa er grafiska profil, färg och logotyp. Vi kan även specialtillverka tillbehör som passar er.

Moped eller motorredskap?

Våra mopeder går att få antingen som Moped klass 1 eller Motorredskap klass 2 beroende på era behov och förutsättningar. Vi har sammanställt de väsentligaste skillnaderna i tabellen nedan.

Moped Klass 1

Användningsområde
Allmänna vägar, ej cykelbana
Hastighet
Max 45 km/h enligt lagen, vår moped går dock max 30 km/h
Hjälmkrav
Ja
Broms
Handtagsbromsar
Körkortskrav
Ja, AM-körkort
Registreringsskylt
Ja
Fordonsskatt
Nej
Trafikförsäkring
Ja

Motorredskap klass 2

Användningsområde
Får köras på allmän väg
Hastighet
Max 30 km/h
Hjälmkrav
Nej (men rekommenderas)
Broms
Fotbroms krävs
Körkortskrav
Ja, AM eller traktorkörkort om används på allmän väg
Registreringsskylt
Ja, om användning på allmän väg
Fordonsskatt
Nej
Trafikförsäkring
Ja, om användning på allmän väg
+ Lokala trafikbestämmelser kan förekomma. Kontrollera med din kommun om vad som gäller för ditt område

/ Produktdata

Drift

Komponenter

Data

Toppfart
25 km/h, klass 1
Batteri
AGM 120 Ah alt. GEL 180 Ah
Laddning
80% ca 3h, 100% max 6h
Däck
Framdäck 400×8, Bakdäck 110/100×12
Bromsar

Handtagsbromsar,

Automatisk parkeringsbroms

Fjädring
2 främre gummidämpare, Hydraulisk fjädring bak
Växellåda
Steglös fram och bak
Fordonsvikt
ca 230-285 kg
Flakstorlek
95 x 95 cm, 95 x 120 cm
Lastkapacitet

150 kg

/ FAQ

Svar på de vanligaste frågorna

Nedan hittar du vår prislista för nedladdning. Priserna är exklusive moms. Har du ytterligare behov eller ska beställa flera mopeder, kontakta gärna oss för offert.

Absolut, det gör den väldigt lättmanövrerad även i trånga utrymmen. Du lägger lätt i backväxeln på höger handtag.

Norsjö Electric klarar tuffa tag, den är konstruerad för att kunna användas i professionella miljöer. Flaket klarar att lasta upp till 200kg och motorn på 3 kW drar en hel del.

Räckvidden beror på en mängd faktorer: typ av batteri, körstil, last, antal start och stopp, terräng etc. Om vi tar ett exempel med en moped utrustad med GEL 180Ah och lastar mopeden med 130 kg. Mopeden körs sedan non-stop på varierande landsväg, den totala räckvidden uppgår då till ca 55 km. Samma körning, men utan last tar oss 70 km. Kontakta oss för att få reda på vilket batterialternativ som bäst svarar mot ditt behov.

Tyvärr så är inte detta möjligt i dagsläget. Våra mopeder är typgodkända såsom EU1 och får därför, till skillnad från klass 2, framföras på allmän väg.

Nej, mopeden är inte godkänd att bära passagerare.

Ta tag i kedjan mitt på bakdrevet och försök lyfta den från kuggkransen. Går det att lyfta kedjan så att mer än halva kuggen blir synlig, då är det dags att byta. Drivpaketet byts som en enhet eftersom även dreven slits över tid, att montera en ny kedja på slitna drev förkortar bara kedjans livstid.

Till en o-ringkedja finns särskilda verktyg till att pressa ihop låset, men det går även med en liten polygrip. Clipset (u-format) som håller ihop kedjelåset skall monteras så att den slutna delen pekar i rotationsriktningen. sträck sedan kedjan genom att lossa muttrarna på bakhjulsaxeln något och justera kedjesträckarna tills du har ett spel på ca 10 mm mitt på kedjan. Kontrollera också att bakdrevet linjerar med framdrevet så att inte kedjan drar snett, detta sliter nämligen både på kedja och drev. Dra sedan åt muttrarna på bakhjulsaxeln igen.

Här hittar du våra dokument. Skulle du inte hitta det du söker så ta gärna kontakt med oss.

Vid felkod 23 blinkar lysdioden med samma intervall som den på motorstyrningen (2+3 blink) Felkoden står för HPD (High Pedal Disable) och betyder helt enkelt felaktig uppstart. Funktionen är inlagd för att forhindra att mopeder skenar iväg då du slår på tändningen p.g.a. att gaspådraget ligger på. Kontrollera att gaspedal/handtag är helt återförda före uppstart, det kan också bero på att potentiometern i gaspedal/handtag är i fel läge (slirar på axel). Alla felkoder finns förklarade i instruktionsboken som du kan tanka ner under fliken dokument här i webshopen.

AGM står för ”Absorbent Glass Mat” och innebär att elektrolyten är bunden i tunna glasfiberplattor. Detta gör att batteriet är helt underhållsfritt och tål betydligt högre laddströmmar än vanliga batterier. Våra AGM-batterier når 80% laddning efter tre timmar med den inbyggda laddaren, hela laddcykeln tar max 6 timmar. Ett AGM-batteri tillåter dessutom sk pausladdning vilket innebär att man även kan ställa dom på laddning under till exempel en lunchrast.

Lösningen är att fördela mopederna på egna uttag – SMC laddaren som sitter på mopeder utrustade med AGM alt. GEL batteri kräver eget uttag på 10A. Prata med en elektriker så hjälper han dig med detta.

Syravikt är lika med elektrolytens densitet (specifika vikt) och skall för ett fulladdat batteri ligga mellan 1,28–1,30. Allt eftersom batteriet laddas ur binder sig svavelsyran till blyplattorna och syravikten sjunker. För att mäta syravikten behöver du en syramätare som går att köpa hos de flesta biltillbehörsaffärer.

Nej! Sådana batterier är inte avsedda för kontinuerlig cykling och kommer därför förstöras.

En standardkedja är billigare än motsvarande o-ringkedja. Även om en o-ringkedja är något tyngre och mer trögrullad, så får den ändå anses vara det ekonomiskt bästa alternativet då den håller betydligt längre och inte sträcker sig lika mycket.

En o-ring kedja är inte underhållsfri som man kanske kan tro; o-ringarna tätar bara rullarna så att smuts inte tränger in i rullarna, dom ser också till att det fabriksapplicerade fettet stannar kvar. Man bör dock rengöra och smörja kedjan med jämna mellanrum för att hålla den i god kondition. Använder man högtryckstvätt riskerar man att vattnet tränger in genom o-ringarna och in i rullarna. Använd istället vatten med lågt tryck (vanlig slang) och mild avfettning. På en vanlig kedja kan man använda sig av en stålborste, men på en o-ringkedja är det bästa en vanlig nagelborste för att skona o-ringarna. Efter rengöring och kedjan är helt torr skall den smörjas med särskild kedjespray som sitter kvar på kedjan, vanlig smörjolja kastas bara av under körning – Använd absolut inte krypsmörjmedel (ex. 5-56) då detta löser upp smörjmedlet i rullarna och förkortar livslängden på kedjan! Rikta munstycket på kedjesprayen från drevsidan (kedjans insida) och spruta utåt för bästa resultat.

Självklart är du välkommen att besöka oss. Slå bara en signal innan så kommer vi överens om en dag som passar.

Hittar du inte svar?
Skicka en fråga så återkommer vi.

Vill du lära dig mer om batterier

Vi har samlat matnyttig information om olika batteritekninker för dig som vill fördjupa dig.

Letar du efter dokument

Skriv in din mailadress så får du direkt tillgång till alla våra dokument.

Kontakta oss för offert

En säljare kontaktar dig inom kort (ange gärna ditt telefonnr i meddelandefältet nedan)

Hej

Fyll i din mailadress så får du direkt tillgång till våra dokument!

Logga in

Skapa nytt konto

Skapa ditt konto