Korta hållbara transporter
det är framtiden

Vi ser dem överallt på våra gator, de nya eldrivna fordonen. Elektriska sparkcyklar, lådcyklar, eldrivna scootrar, elektriska enhjulingar och förstås elbilar, ellastbilar och så vidare. 

Det här är ju ingen liten trend. Försäljningen av elektriska lådcyklar förväntades öka över 50% mellan 2019 och 2020, 38 europeiska tillverkare av lådcyklar deltog i undersökning och förväntade sig sälja i snitt 1150 ellådcyklar under 2020.

Link to reference

Försäljningstillväxten av elektriska sparkcyklar beräknas vara över 10% årligen de kommande tio åren.

Link to reference

sålda ellådcyklar i Europa 2020
0
tillväxt mellan 2019 och 2020
+ 0 %
miljarder﹩investerat på 2 år
0

Mellan 2021 och 2019 har bolag som sysslat med mobilitet i form av elektrifiering, uppkopplade eller autonoma fordon eller delningstjänster dragit in 210 miljarder dollar i investeringar.

Link to reference

Så en massa pengar och utveckling inom området mobilitet och helst elektrisk sådan, men varför?

Flera saker driver utvecklingen: klimatet tål inte fler fordon drivna av fossilbränslen, transportsektorn stod 2019 för 29% av bara USAs klimatutsläpp,  därav det angelägna behovet av elektriska fordon.

Link to reference

Allt fler bor dessutom i städer, år 2050 år kommer 68% av världens människor bo i städer och pendling är redan nu ett problem.

Link to reference

En invånare i Peking lägger t ex i snitt 1,3 timmar per dag på pendling. Att utgå från stora fordon som tar mycket plats är inte hållbart i längden.

Link to reference

av USAs utsläpp kom från fordon
0 %
av alla människor kommer bo i städer
0 %

Vi kan vara säkra på att om tio år kommer vi inte se samma fordon som vi ser idag på våra vägar, men vi kan vara säkra på att en stor andel av de fordon vi ser kommer vara mindre än bilar, elektriska och anpassade för stadsmiljöer.

Framtiden för den elektriska flakmopeden är med andra ord ljus!

Logga in

Skapa nytt konto

Skapa ditt konto

Hej

Fyll i din mailadress så får du direkt tillgång till våra dokument!

Kontakta oss för offert

En säljare kontaktar dig inom kort (ange gärna ditt telefonnr i meddelandefältet nedan)